Hoogtepunten van Japan

Fietsen in Japan is een perfecte mix van vriendelijke mensen, de heerlijke Japanse keuken, een prachtig landschap, goede wegen, rustig verkeer en de typische hete baden. Japan is een erg fietsvriendelijk land en buiten de grote steden is het verkeer heel rustig.

Dag 1: Aankomst op Kansai International Airport. Trein naar Kyoto. Bezoek aan Kyoto.

Dag 2 – 25 km: Met de fiets langs Kyoto’s UNESCO Werelderfgoed sites.

Dag 3 – 55 km: Fietsen naar Nara.

Dag 4 – 36 km: Fietsen naar Wakigami. Met de trein naar Wakayama, dan per ferry naar Tokushima op Shikoku, het kleinste van Japans 4 grote eilanden.

Dag 5 – 68 km: We nemen een trein de bergen in naar Osugi Station en fietsen naar de warme baden van Kanoka onsen.

Dag 6 – 75 km: Fietsen naar Oda, door prachtige valleien.

Dag 7 – 48 km: We genieten verder van de machtige natuur in Shikoku en fietsen naar de ferry in Yawatahama. De ferry brengt ons naar Beppu op Kyushu eiland. We ontspannen in een van Japans beroemdste onsen.

Dag 8 – 75 km: Per fiets of minivan omhoog naar Yufu-dake. Fietsen naar de Mount Aso vulkaan.

Dag 9: Rustdag of trektocht rond de vulkaankrater van Mount Aso.

Dag 10 – 100 km: Afdalen naar Uki.

Dag 11 – 80 km: Via een lint van groene eilanden fietsen we naar Amakusa eiland, bekend als schuiloord van de eerste christenen in Japan. We verblijven in het authentieke vissersdorp Nakada.

Extra Dag – 80 km: We nemen een ferry naar het Shimabara schiereiland en bezoeken Unzen onsen, een populair vakantieoord van de eerste Westerlingen in Japan. We vervolgen onze tocht naar de historische stad Nagasaki.

Extra Dag – 50 km: We bezoeken Nagasaki. Na de verbluffende rit naar Kaap Nomozaki nemen we de ferry van Mogi naar Tomioka. We staan opnieuw op Amakusa eiland.

Dag 12 – 60 km: We genieten van die typische rust van Japans kleinere eilanden. Dit is fietsen op zijn best. Een volgende ferry brengt ons naar Nagashima eiland. We rijden door velden zoete aardappelen, de specialiteit van de streek waarvan ook de shochu gestookt wordt. Uitblazen doen we in de thermale baden van Mount Shibi Onsen.

Dag 13 – 65 km: Een sublieme bergrit leidt naar Kagoshima; aan de baai met allesoverheersende Sakurajima vulkaan is Kagoshima de mooist gelegen stad van Japan. Voor de liefhebbers is er nog een rit rond de vulkaan (35 km).

Extra 2 dagen: we nemen een ferry voor een rit door de overweldigende natuur van Yakushima eiland, dat ook een plaats kreeg op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Dag 14: Verkenning van Kagoshima en binnenlandse vlucht van Kagoshima terug naar Kansai International Airport.

Lees het Engelstalige verslag van Benny Van Bruwaene.